HTML

Star Trek Online

Temporal Ambassador - avagy hogyan szerezzünk meg egy 24. századi hajót

2013.02.05. 08:30 :: Captain Daniel Trico Wrench

Mint kiderült, a 3 éves évfordulóra a készítők extra hajókkal kedveskedtek azoknak akik erre a két hétre belogolnak és megcsinálják az erre az alkalomra készített küldetést. Akkor következzen a Temporal Ambassador küldetés végigjátszása. Ha még nem játszottad és nem akarsz spoilert olvasni, akkor ez a cikk nem neked szól. A többiek kövessenek.

Fed oldalon a feladat az ESD-n kezdődik, Quinn admiréális irodája előtt áll egy tiszt, ő adja a feladatot, hogy irány az Azure Nebula, mely az új romulán szektor közepén található. Esdről beam up, majd warp a szektor űrbe, irány a Regulus szektor- Starbase 24 melletti átjáró -, warp, majd irán a Tau Dewa szektor - az új romulán űr - és ott középen pöffeszkedik az Azure Nebula.
KDF odlalon FIrst city be kell lemenni és a középső nagy téren, a Nagy csarnok előtt vehető fel a feladat, mely szintén Az Azure Nebulába küld. First Cityből, beam up, warp Omega Leonisba, onnan irány Pi Canis szektor és azon túl pedig Tau Dewa és az Azure Neblua.

Miután megérkeztük és beléptünk az Azure Nebula területére felbukkan egy anomália nem messze tőlünk, közepén egy hajóval. Mire eléggé közel érünk, hogy szkennelhessük, eltűnik a hajó és az anomália is. De felbukkan egy másik. Odasietve az is eltűnik. Így megy ez még vagy kétszer, mire az 5. felbukkanást már meg tudjuk annyira közelíteni, hogy szkennelni tudjuk. Ekkor átcsúszunk egy másik idősíkba és a csili-vili flancos hajónk helyett egy teherhajó kapitányaként épp dokkolási engedélyt kérünk egy Tholian bázisra. Beérve régi ismerősbe futunk, Franklin Drakebe. Tudja hogy kik vagyunk és hogy nem itt a helyünk, de elküld a kajáldába, hogy tömjük meg a fejünk, meg hogy hátha lesz ott ismerősünk. Lépcsőn fel, kő folyosón jobbra be, és a kajáldába jutva bal oldalt van a kajamasina. Épp kikérjük a fejadagunkat, amikor odajön hozzánk Richard Castillo. Elmeséli hogy ő igazából nem idevaló, ahogy én sem, és más sokan mások sem, többek között egy Tasha Yar nevű hölgy sem, így kéri hogy kövessem, elvisz hozzá. Maradjunk szorosan mellette, mert ha nagyon elmaradunk, vagy előremegyünk, megáll a fickó és nem mozdul, míg vissza nem érünk hozzá. Tashához érve beszélgessünk vele egy kicsit. Közli, hogy hja, összefogdostak minket az időből innen-onnan, de Franklin majd segít hogy el tudjuk kötni a szintén elrabolt Enterprise-C-t. Na, ez érdekes lesz. Irány Franklinhez vissza. Nem kell a kajáldán keresztül körbefutni, Tashával szembe lévő ajtó, ekkor már kinyitható, így azon keresztül gyorsan Franklinhez érhetünk. Franklin megadja az Enterprise-C-t fogva tartó tholian vezérlőterem ajtajának kódját, de a bejutást oldjuk meg magunk.

Fedes kapitányok a kajáldában beszéljenek Va'Kel Shonnal, a kék csápossal, aki majd megy és beszól a Tholian őrnek. KDF kapitányok meg menjenek vissza Tashához, és tőle balra fent van B'Vat, aki majd megy és beszól a Tholian őrnek. Accolade vadászoknak itt van egy 10 pontos feladat, beszéljenek minden nevesített "vendéggel".

Vissza  kajáldába a jobb lépcső aljárhoz és miután az önkéntesünk megy és a tholian őrnek elkezdi a pók felmenőit szidni, az lejön és így mögötte felfuthatunk a lépcsőn és Franklintől kapott kóddal átjuthatunk az első ajtón. Persze a második ajtó nem nyílik, így marad a bal oldali szervízcső, hogy azon keresztül eljussuk a vezérlőbe. Persze nem oda jutunk hanem egy kis labirintusba, melyen egy kézzel rajzolt térkép "segít" a tájékozódásban. Sokadik alkalommal becsukott szemmel is végig lehet rajta menni. Itt szintén beszerezhető három 10 pontos Accolade. Akkor lássuk őket. Első teremből balra ki, tovább, és egy zsákutcába jutunk. Itt lesz az egyik Accolade a 3-ból. Miután megvan, vissza a kezdő terembe, és irány észak, de óvatosan. Tovább, tovább, balra kanyar, tovább, tovább. Ebben a teremben van a 2. Accolade. Vissza az első terembe, ahol egy elágazás volt, így itt délre fordulunk, vagyis vissza úton jobbra. Következő teremben egy konzol van, amit háromszor kell használni. Ha kész, tovább délre, jobbra kanyar, újabb konzol, használ. A vezérlőben az összes őr kihűlve összeesik. Itt tovább nyugatnak, vagyis egyenesen megszerezhető a 3. Accolade, ami ezen a területen van. Vissza a konzolhoz, majd észak, vagy balra ki és tovább, tovább, végül beesünk a vezérlőbe. Miután beestünk és ha teljesen bejártuk a minilabirintust, újabb 10 Accolade pontot kapunk.  A takarítók már felmosták a hullákat, így a jobb ajtón beengedhetjük a segítőinket. Miért segítők? Mert velük fogjuk elkötni a hajónkat. Újabb 10 Accoalde pontért mindenkit osszál be arra a posztra, amihez nem ért, így lesz a leglassabban elkötve a hajó. Leggyorsabban pedig Tasha a rögzítő karmokat kapcsolja ki, T'nae a tholian hálót, Richard meg a hajó energiaellátást kapcsolja vissza. Így nekünk marad a vonósugár kikapcsolása, mint Kenobinak a Halálcsillagon. Amint mindenki végzett, irány a hajó. Az oda vezető folyosóra beraktak három erőteret, hogy lassítsanak a készítők. Odamész, use, futás tovább, ismételd, míg a hajóhoz nem jutsz. Újabb 10 Accolade pontért alaposan csodáld meg az Ambassador osztály e jeles képviselőjét, elejétől a végéig.

Majd a hajóba belépve elkötjük azt. Kis űrcsata, a hajó saját tisztjeivel felszerelve. Elsőre kicsit szokatlan, ennyi sci képesség, de lenyomható az érkező sok tholian. Pláne hogy menet közben megérkezik egy segítő is. Miután végeztünk a tholian hajókkal, irány az anomália, mely visszaviszi az Enterprise-C-t a maga idejébe. Átlépve a hajó megy a helyére, mi meg a segítségünkre érkezett Wells osztályú időhajó "fogdájába". Vigyázz! Ha elnyomod az itteni szövegelést, nem fogja megadni a küldetést ha végig csinálod, hanem nekifuthatsz ismét a vezérlőteremtől, és nyersz egy A rest kétszer fárad Accolade-et. Minket majd másik időbe, a sajátunkba küldenek vissza. Saját időnkben lezárjuk az anomáliát és irány ESD vagy Qo'nos, fajtól függően. Odaérve a küldiadónak leadva a feladatot, megkapjuk a jól megérdemelt hajónkat.

Ha ez alatt a két hét alatt csinálod meg, akkor kapsz egy 30-as és egy 50-es hajót, valamint egy egyenruhát. Az ünnep végeztével a feladat bent marad és a jutalma csak a 30-as hajó lesz. Más kérdés, hogy a 30-40 közötti cirkálók eléggé rondák és nem is illenek a 30-40 escort és tudományos hajók közé, de az is igaz, hogy ez sem.

Kb ennyi a 3 éves  ünnepi alkalomra készített küldetés végigfutása, ingame kb 18 perc.

komment

Címkék: Temporal Ambassador

süti beállítások módosítása